Meer thuis betekent meer vrije tijd

We zitten meer thuis. Thuiszitten zorgt ervoor dat bijna iedereen meer (vrije) tijd over heeft. Zo valt bijvoorbeeld de reistijd naar het werk weg. Om deze tijd leuk en educatief te spenderen, kunt u het boek dat al een jaar op de plank ligt gaan lezen. Of misschien had u door eerdere drukte het schrijven van uw eigen boek opgeschoven. Daar is nu tijd voor!

Voordelen van een boek lezen

Het lezen van een boek is natuurlijk leuk en zorgt voor ontspanning. Maar naast deze aspecten is een boek lezen ook goed voor het concentratievermogen. Naast een goede leesvaardigheid, helpt lezen ook om ons concentratievermogen te trainen. Neurologische studies van o.a. Stanford University concluderen dat lezen een cognitief proces is waarbij de hersenen de gelezen tekst omzetten in betekenis en informatie, wat concentratie vereist. 

Een eigen boek schrijven

Voor het schrijven van een boek is uiterste concentratie en inspiratie nodig. Daarnaast moet er veel tijd voor uitgetrokken worden. Om te beginnen met schrijven is het handig om globaal de verhaallijn op te zetten van het boek. Daarna kunnen de personages bedacht worden. Door ze in detail te beschrijven, komen ze tot leven. Dan begint de verfijning van uw eigen schrijfstijl en de vorming van uw boek. Of u nou kiest voor het schrijven van een autobiografie, een kinderboek of misschien een managementboek, nu zou de tijd zijn om eraan te beginnen. 

Mocht u na het schrijven van uw boek hem onder een groter publiek willen brengen, Multichapter staat klaar voor uw vertalingen. Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.