Een educatief boek vertalen is een vak apart

Het doel van een educatief boek is kinderen en volwassenen iets bijbrengen waar zij op een later moment profijt van hebben. Het bestaat onder andere uit oefeningen en praktijkcases. Het belangrijk hoe de informatie wordt overgebracht. Een educatief boek vertalen is een uitdaging, de objectiviteit moet ten alle tijden gewaarborgd blijven.

Het brein trainen door middel van een educatief boek

Vertaalbureau Textwerk heeft onlangs een blogartikel geplaatst. In dit blogartikel beschreven wij dat het spreken van meerdere talen het brein fit houdt. Niet alleen het spreken van meerdere talen is voordelig. Het brein actief houden en het geheugen trainen is voor iedereen goed. Het is voor het brein goed om in ‘beweging’ te blijven en extra informatie te verzamelen. Door een educatief boek te lezen traint u uw brein en/of het brein van uw kind. 

De uitdaging van een educatief boek vertalen

De vertaler staat voor meerdere uitdagingen bij het vertalen van een educatief boek. Het is essentieel dat de objectiviteit gewaarborgd blijft. Naast objectiviteit is het belangrijk dat de oefeningen en praktijkcases begrijpelijk worden vertaald en het niveau voor u als lezer hetzelfde blijft. 

Boek laten vertalen door een native vertaler

Voor het professioneel vertalen van een boek is meer nodig dan alleen kennis van de taal, woordenschat en grammatica. Bij het vertalen van educatieve boeken is het belangrijk dat informatie niet wordt vervormd. Native vertalers zijn native speakers, zij hebben de taal als kind via een natuurlijk taalverwervingsproces geleerd. Native vertalers vertalen op basis van intuïtie in plaats van theorie, zoals bij vertalers waarbij de taal op latere leeftijd is aangeleerd. De native vertalers van Multichapter weten uit ervaring dat talen verschillende constructies en gevoeligheden hebben en houden hier rekening mee. 

Voor meer informatie over vertalen door native vertalers verwijzen wij u door naar dit blog.

Wilt u een boek laten vertalen door onze native vertalers? Multichapter staat voor u klaar.