De populariteit van fitness boeken

Rond 776 voor Christus richtten de Grieken het gymnasion op. In het gymnasion trainden de atleten die meededen aan de Olympische Spelen. In feite waren dit de eerste sportscholen. Fitness is ouder dan dat we eigenlijk denken. Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met de balans tussen voeding en sport. Fitness boeken zoals Killerbody van Fajah Lourens zijn ontzettend populair. 

Het ontstaan van fitness

De oorsprong van fitness ligt bij de Ayurveda. Ayurveda behoort tot de traditionele geneeskunde van India en ontstond zo’n 3000 jaar geleden. Het woord Ayurveda betekent wetenschap van het leven. Het lichaam kan niet los gezien worden van geest en natuur. Ayurveda is gericht op het gezond houden van uw lichaam, yoga speelde een grote rol. Zo’n 3000 jaar begon fitness dus al in de vorm van yoga. Rond 776 voor Christus richtten de Grieken het gymnasion op, zodat sporters konden trainen voor de Olympische Spelen. Tot op de dag van vandaag nemen atleten deel aan de Olympische Spelen.

Een gezonde levensstijl

De trend van gezond eten dringt tot steeds meer Nederlanders door. Zo eten nu steeds meer Nederlanders groentechips, pizza’s met bloemkoolbodem en vegetarische burgers. Ook scholen besteden steeds meer tijd aan de gezondheid van leerlingen en leraren. Steeds meer scholen vragen de ouders om leerlingen fruit of groente mee te geven voor in de pauze. 

Fitness boeken en beweging

Zo’n 3000 jaar geleden was het al bekend dat beweging goed is voor iedereen. Op dit moment is dat niet anders. Het is algemeen bekend dat het gezond is om ongeveer 30 minuten per dag intensief te bewegen. Ga bijvoorbeeld op uw fiets naar het werk of maak een avondwandeling. Fitness boeken zijn de laatste jaren in opkomst geweest en op dit moment erg populair. Dit komt doordat steeds meer mensen zich verdiepen in de balans tussen voeding en sport. In fitness boeken worden niet alleen tips over beweging gegeven, maar ook over gezonde voeding. De balans tussen deze twee factoren is cruciaal. Fitness is naast een manier om lichamelijk sterk te worden ook een middel om stress te verminderen. In fitness boeken leest u over lichamelijke beweging, geestelijke gezondheid en gezonde voeding. 

Wilt u uw fitness boek onder een internationaal publiek brengen? Multichapter staat voor u klaar.