Autobiografie vertalen

Een autobiografie portretteert vaak een levensweg die bijzondere wendingen neemt, goede en slechte ervaringen afwisselt en de lezer telkens voorschotelt met nieuwe uitdagingen. Er is een hoofdpersonage, een centraal probleem en een rolbezetting van fascinerende figuren waarmee u mensen geboeid houdt. Nadat de autobiografie is vertaald, moet de vertaling dezelfde emoties blijven oproepen.

Vertalers gespecialiseerd in het autobiografie vertalen

Onze literair vertalers zijn allemaal academisch geschoold en vertaalspecialisten. Naast dat onze vertalers ruime ervaring hebben met het vertalen van autobiografieën, zijn ze ook native speaker. Native speaker betekent dat ze vanuit hun moedertaal vertalen, zo kunnen zij de emotie beter overbrengen en maken zij gebruik van de juiste terminologie.

De werkwijze waarop uw autobiografie vertaald wordt

De eerste stap is uw aanvraag, ons voorstel en de proefvertaling. De aanvraag kunt u doen middels het offerteformulier in te vullen, maar dit kan ook per mail of via de telefoon. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, stellen wij een prijsindicatie op. Mocht u akkoord gaan op deze offerte, starten wij met een proefvertaling. Een proefvertaling betekent bij ons het vertalen van het eerste hoofdstuk of deel van het eerste hoofdstuk. U kunt nu een beeld krijgen van de vertaalstijl van het speciaal samengestelde vertaalteam.

De tweede stap bestaat uit de feedback op onze proefvertaling. Zodra wij klaar zijn met de proefvertaling, sturen wij deze naar u op en kunnen wij deze samen bespreken. Mochten er vragen zijn of mocht u graag veranderingen willen doorvoeren, is daar de mogelijkheid toe.

De derde stap is het werkelijke vertalen en opleveren van de autobiografie. Uw samengestelde vertaalteam gaat aan de slag met het vertalen van de gehele autobiografie. Als de ene vertaler de autobiografie heeft vertaald, kijkt de andere vertaler het nogmaals na. Op deze manier krijgt uw autobiografie een dubbele controle voordat wij hem naar u doorsturen. Na het akkoord van het vertaalteam leveren wij de autobiografie op de gewenste manier aan u op.